Programació La 2

Dijous, 15 abril de 2021
06.00
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Destino China
Yunnan (II)
La província de Yunnan, al sud-oest de la Xina, és un paradís per a la fauna salvatge, amb algunes espècies amenaçades d'extinció.
Documentals
Durada: 50'
08.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
09.00
Pueblo de Dios
Celebradoras de la palabra
De la unitat pastoral d'Aguilar de Campoo, a Palència, en depenen 33 pobles gairebé desèrtics on a les seves esglésies romàniques, els laics, en la seva majoria dones, presideixen les celebracions de la paraula quan no disposen de sacerdots per a la missa.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
Documenta2
Inclou Monumentos sagrados: Iglesias, la búsqueda de la luz: Després de segles de prohibició, el cristianisme es va trobar amb la necessitat de construir edificis adaptats per al seu culte. Des de Jerusalem fins Le Monte-Saint-Michel, des de Florència fins a Moscou, passant per Chartres, l'estil dels monuments s'ha anat renovant al mateix temps que el cristianisme.
Documentals
Durada: 50'
11.45
Maravillas sagradas de la tierra
A l'Església del Sant Sepulcre a Jerusalem, un cristià ortodox ha de portar una flama sagrada fins a les mans del bisbe. Mentrestant, a Buddanath, al Nepal, un pintor budista lluita contra els elements per honorar l'aniversari de Buda. A més, a Lalish, a l'Iraq, una jove dona yazidí cerca la salvació.
Documentals
Durada: 55'
12.40
Mañanas de cine: Dos hombres van a morir
Un home que treballa per a una companyia s'alia amb un desconegut per delmar una banda de malfactors.
Pel·lícules
Durada: 80'
14.00
Supervivientes de la naturaleza
Atracción animal
Els animals de l'Àfrica mostren una diversitat increïble: innombrables espècies han evolucionat en formes infinites, colors i grandàries. Al mateix temps, han desenvolupat les seves pròpies estratègies per buscar parella i reproduir-se amb la finalitat de passar els seus propis gens i que hi hagi més diversitat.
Documentals
Durada: 50'
14.50
Las recetas de Julie
El lago de Annecy
La Julie es troba a l'Alta Savoia, a Annecy, on hi ha el llac més blau i pur de tot Europa. Al seu destí prepara truites alpines amb bolets, sopa de plantes silvestres i fricassé de porc.
Altres
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Dormir para vivir i Las islas esmeralda de Malasia
Documentals
Durada: 105'
18.15
Documenta2
Inclou El espectáculo de la Tierra: El planeta cambiante: En un moment en què la superfície de la Terra està canviant més de pressa que mai, en aquest capítol s'observa com creixen les ciutats, desapareixen els boscos i es fonen les glaceres.
Documentals
Durada: 55'
19.10
Las recetas de Julie
La mesa de Cézanne
El programa s'asseu a la taula d'un artista: Paul Cézanne. Abans de descobrir aquest personatge, el seu taller i, sobretot, les receptes que van marcar la seva vida a la Provença i París, es mostra un lloc increïble: la seva cabana, que es troba enmig de les pedreres de Bibémus.
Altres
Durada: 50'
20.00
Atención obras
El programa compta amb una de les veus més recognoscibles del panorama musical d'Espanya, Sole Giménez. L'artista presenta a Cayetana Guillén Cuervo el seu nou disc, Mujeres de Música Vol. 2, un treball que segueix el camít del seu anterior àlbum i reivindica el paper de la dona creadora en la música. A més, aquest lliurament té com a protagonista el pintor Guillermo Pérez Villalta,el grup musical Vandalia Trio i la violinista Lina Tur Bonet.
Altres
Durada: 30'
20.30
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
20.40
Nacido explorador
Namibia: gentes pintadas del desierto
Richard Wiese viatja al país africà de Namíbia per caminar pel desert de Namib i per reunir-se amb membres de la tribu Himba, l'estil de vida de la qual es manté igual que fa centenars d'anys. A més, rastreja l'esquiu rinoceront blanc i descobreix uns misteriosos cercles de fades.
Documentals
Durada: 25'
21.05
Maestros de la ingeniería
Los maestros del ferrocarril
Un viatge en el temps i l'espai per descobrir les circumstàncies que van envoltar el treball dels grans pioners de l'enginyeria, com la de l'origen i expansió del ferrocarril, una fantàstica epopeia que va unir països i continents desafiant els obstacles de la naturalesa i de la tècnica.
Documentals
Durada: 55'
22.00
Tesoros de la tele
El loco de la colina
El programa dedica el seu segon lliurament a El loco de la colina, el mític format que es va emetre a Televisió Espanyola entre els anys 2006 i 2007, i recull els moments més destacats d'aquest espai presentat per Jesús Quintero. Dels rostres coneguts que van desfilar pel programa, en destaca l'última entrevista que va concedir, abans de morir, Rocío Jurado, o les confidències més personals d'Alejandro Sanz, Miguel Bosé, Maribel Verdú, Loles León, Antonio Banderas o Mario Vargas Llosa, entre molts altres. A més, l'espai va comptar amb les actuacions musicals en directe de Luz Casal, Amaral, Ana Torroja, Noa o Niñ Pastori.
Altres
Durada: 105'
23.45
La huella del crimen
Inclou El crimen del Capitán Sánchez i El caso de las envenenadas de Valencia: València, 1955. Pilar Prades entra com a minyona a casa d'un matrimoni propietari d'una carnisseria. De sobte, la propietària mor en estranyes circumstàncies.
Documentals
Durada: 125'
01.50
Conciertos de Radio 3
VVV [Trippin'you]. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
02.20
Documenta2
Inclou El espectáculo de la Tierra: El planeta en colores: En aquest lliurament es mostra com els sorprenents colors de l'aurora són ratlles verticals a centenars de quilòmetres d'altura; les floracions de fitoplàncton converteixen l'oceà en obres d'art, i la província xinesa de Yunnan és una catifa groga de flors de colza en floració durant algunes setmanes a l'any.
Documentals
Durada: 55'
03.15
Maestros de la ingeniería
Los conquistadores de las cumbres
Capítol que mostra l'aventura empresa el 1951 de construir un telefèric que arribés als 3.842 metres d'altitud a Chamonix, fruit del vincle entre l'alpinisme i la ciència.
Documentals
Durada: 50'
04.05
Las recetas de Julie
La mesa de Émile Zola
La Julie viatja a Médan, a Yvelines, per submergir-se en el món literari i culinari d'Émile Zola, l'escriptor social per excel·lència. A Médan, el piragüisme, la bicicleta i la fotografia el mantenien ocupat, i també rebia els seus amics, als quals delectava amb deliciosos plats.
Altres
Durada: 50'
04.55
La batalla de los mandriles alfa
Enmig de l'exuberant selva tropical de Gabon, a l'Àfrica, hi viuen micos rars amb cares inoblidables. El mandril mascle té unes magnífiques galtes blaves amb una franja vermella brillant al nas, un tret qye es fa servir per establir la jerarquia. En aquest capítol es mostra la lluita per desbancar un mascle alfa més gran.
Documentals
Durada: 50'
05.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'