Programació La 2

Divendres, 22 gener de 2021
06.00
Para todos La 2
Programa que tracta qüestions socials a través d'entrevistes, enquestes i debats.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.05
Artrevidos con Nate
Capilla Sixtina
Michelangelo és un dels artistes més famosos de la història. Un dels dubtes que envolten la seva obra és com va poder pintar un grup de persones nues a 60 peus a l'aire, al sostre de la Capella Sixtina. En aquest lliurament es mostra l'insà procés de crear una de les obres d'art més recognoscibles del món i descobreix la ciència darrere de la pintura.
Documentals
Durada: 25'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La turbera
Després de l'última glaciació es van formar grans extensions de torbera alta a l'Europa septentrional i central, en llocs on l'abundància d'aigua alentia la descomposició de la vegetació. Aquestes terres sempre han estat envoltades d'un aire misteriós de terreny impenetrable.
Documentals
Durada: 50'
08.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
08.55
El señor de los bosques
Os Grobos
El bosc Os Grobos és un laberint de roques cobertes de molsa, a més de roures, avellaners, falgueres i una gran varietat d'aromàtics bolets. L'actriu gallega Marta Larralde és l'encarregada d'acompanyar Vicente Sevilla i gaudir de les fragàncies d'ametlles amargues o d'anís.
Documentals
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 60'
10.55
América salvaje
Patagonia
Patagònia és l'extrem sud d'Amèrica i un dels territoris més variats i diversos. Inclou la costa Atlàntica, on es reuneixen milers de pingüins; els elefants marins, que barallen pels seus harems a les platges ventoses, i lleons marins que són aguaitats i caçats per famílies d'orques.
Documentals
Durada: 50'
11.45
El hombre y la tierra: fauna ibérica
Los pequeños cazadores alados (III): el gavilán
L'esparver és un dels petits caçadors alats més comuns en àrees forestals: el seu procés de nidificació, criances dels pollets, caça i emancipació dels joves constitueixen aquest capítol.
Documentals
Durada: 30'
12.15
Mañanas de cine: Los tres mosqueteros. Los herrete
Sota el regnat de Lluís XIII, un jove deixa la seva província natal per anar a París amb l'esperança d'ingressar en els Mosqueters del Rei.
Pel·lícules
Durada: 100'
13.55
Las rutas d'Ambrosio
Bidasoa, el más deseado
El xef Gonzalo D'Ambrosio comença una nova ruta al riu Bidasoa. Aquest riu, que marca la frontera entre França i Espanya, uneix els seus habitants a través de la gastronomia. Una ruta plena de productes mariners, en el qual el llobarro, els calamarsets i les ostres són els protagonistes.
Documentals
Durada: 55'
14.50
Mercados, en el vientre de la ciudad
Turín, Porta Palazzo
Torí alberga el mercat més gran a l'aire lliure d'Europa, el Porta Palazzo, amb més de 1.000 llocs, gairebé tots dedicats a menjar fresc. Allà es coneix un productor de cireres i un dels seus clients, que amb cireres prepara un saborós gelat. A més, es descobreixen els millors formatges de la regió.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Alcatraces: en la zona equivocada, Gigantes del Atlántico. Las Islas Azores i Odiseas volcánicas: Las puertas del infierno: El vulcanòleg Tom Pfeiffer emprèn una aventura pel seu compte a Itàlia, un dels llocs més accessibles per veure volcans actius en erupció. Allà presencia l'erupció paroxismal de la muntanya Etna.
Documentals
Durada: 130'
18.40
El escarabajo verde
Detritus antrópicus (II)
Segona part del reportatge Detritus antrópicus, que explica el que es coneix de les escombraries, de la seva evolució històrica i del seu futur. L'espai entrevista diferents experts com per exemple Eudald Carbonell, creador del sistema lògic analític transdisciplinar que va permetre en els jaciments de la serra d'Atapuerca descobrir l'Homo antecessor, un homínid anterior a l'Homo sapiens sapiens i l'Homo neanderthalensis. A més, es compta amb la intervenció de Manuel Toharia, físic i divulgador científic que va presentar i va dirigir diversos programes televisius sobre ciència, així com diverses revistes sobre el tema. Finalment, s'entrevista Josep M. Gasol, que investiga el paper ecològic dels microorganismes en tota mena d'ecosistemes aquàtics i, més tard, es xerra amb Rafael Gili, doctor en Història Moderna i especialista en la història de Madrid.
Altres
Durada: 30'
19.10
Mercados, en el vientre de la ciudad
Munich, Viktualienmarkt
El mercat de Viktualienmarkt és un dels més coneguts de Munic. Amb més de 100 establiments, ofereix una gran varietat de productes frescos, llocs on menjar alguna cosa o un biergarten, jardí de la cervesa. A cinc minuts del mercat, es troba l'últim molí de Munic en actiu.
Documentals
Durada: 50'
20.00
Jara y sedal
Cazador de imágenes
En aquest lliurament s'acompanya Juan Ignacio Contreras en una jornada de caça de cabirol. Aquest adobat caçador ha conjuminat les seves dues grans passions: la caça i l'enregistrament dels seus acostaments.
Altres
Durada: 30'
20.30
Días de cine
Aquesta setmana, l'espai compta com a padrina amb una de les millors actrius del cinema espanyol: Verónica Forqué. Premio Elegidos para la Gloria de la VIII edició dels guardons del programa, l'actriu parla del seu treball, els seus Goya i la seva reeixida carrera. A més, l'espai treu el cap, una setmana més, a les estrenes més destacades de la cartellera com per exemple El deseo de Robin, sobre la malaltia mai diagnosticada de l'actor Robin Williams; el projecte Fellini de los espíritus, sobre el cineasta italià Federico Fellini i el documental espanyol Una luz en la oscuridad. Més tard, es parla sobre la cinta italiana de terror La maldición de Lake Manor, de Roberto De Feo; de la sèrbia Cazadores de brujas, de Rasko Miljkovic i El profesor de persa, un drama carcelari rus ambientat en la II Guerra Mundial, entre moltes altres. Finalment, s'explica la seqüència preferida de Joaquín Oristrell i s'exposen les recomanacions del programa.
Altres
Durada: 60'
21.30
Artrevidos con Nate
Van Gogh
Hi ha més en Vincent Van Gogh que les seves orelles i els gira-sols. El Nate aprofundeix en detalls de la seva vida, de la seva família, de la seva espiritualitat i d'algunes de les seves obres més polèmiques.
Documentals
Durada: 30'
22.00
Historia de nuestro cine: ¿De qué se ríen las muje
La Luci, la Graci i la Mar, germanes, assisteixen al casament del pare. Durant el banquet, el Carlos, el marit de la Luci, mor. Poc després, la jove descobreix que l'enganyava. Vídua i desconsolada, la Luci decideix venjar-se del difunt i lligar sense parar.
Pel·lícules
Durada: 105'
23.45
Historia de nuestro cine: Los derechos de la mujer
El matrimoni entre el Juan i la María José és, des del mateix dia que van celebrar les noces, motiu de nombrosos incidents humorístics, a causa de la ferma actitud adoptada pel Juan, deixant la seva feina per dedicar-se a les feines de la llar, ja que la seva esposa, criminalista, no accedeix a renunciar a la seva carrera.
Pel·lícules
Durada: 125'
01.50
Pel·lícula: Lucio
Història de Lucio Urtubia, un paleta i militant anarquista que va aconseguir posar contra les cordes el banc més poderós del planeta mitjançant la falsificació massiva de xecs de viatge.
Pel·lícules
Durada: 90'
03.20
Los herederos de Tesla
Inspirats per Nikola Tesla, diversos inventors treballen en les seves últimes creacions. Tot i els obstacles, segueixen sent uns apassionats de la recerca d'innovacions per canviar el món.
Documentals
Durada: 45'
04.05
Documenta2
Inclou La fuerza de la vida: Borneo: Borneo és un hivernacle evolutiu, juntament amb Sumatra. És la tercera illa més gran del món, i és un gresol evolutiu amb els arbres tropicals més grans del món i, per això, amb moltíssims animals planadors. Hi ha hagut milers d'anys de mutacions i evolucions.
Documentals
Durada: 45'
04.50
Los jardines italianos de Monty Don
Veneto, Lucca y los lagos
El Monty conclou el seu recorregut pels jardins d'Itàlia al ric nord, on, al Veneto i Lucca, es van crear extravagants jardins de plaer per al coqueteig i la diversió. A més, es visiten hisendes avui dia convertides en palaus pairals i jardins fets laberints i s'acaba a Maggiore.
Documentals
Durada: 60'
05.50
Mercados, en el vientre de la ciudad
Lisboa, Mercado da Ribeira
En ple cor de la ciutat, es troba el Mercat da Ribeira, el mercat més antic de la capital portuguesa. Allà es coneix la peixeira més famosa del mercat. A més, s'observa com es prepara el famós pastís de Belem, i es viatja a la zona de l'Alentejo per veure com es cria el porc negre.
Documentals
Durada: 10'