Programació La 2

Dijous, 21 gener de 2021
06.00
La aventura del saber
S'ofereixen els reportatges Ciudades por la agroecología i Boek visual: Ibírico. També s'entrevista el periodista i historiador d'art Peio Riaño i la filòloga i actriu Luna Paredes.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.05
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 25'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Las historias del bosque mediterráneo
Historias de primavera
És març a l'interior de la península Ibèrica i la vida comença a ressorgir, a poc a poc, amb l'augment de les temperatures. Els ocells estan atrafegats en la construcció dels seus nius, les cigonyes blanques arriben d'Àfrica i els plançons venen al món amb aquest esclat vegetal de la primavera.
Documentals
Durada: 50'
08.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
09.00
Pueblo de Dios
Buena noticia desde la Amazonía
El programa d'aquesta setmana s'acosta al treball dels missioners a l'Amazònia. Des de la chiquitanía boliviana fins al nord de l'Equador en plena selva amazònica per finalitzar a Santa Martín de Pangoa, a la selva central peruana.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
S'emeten els reportatges El sueño americano i Boek visual: Sra. Scribbles. A més, també s'entrevista Reyes Mate, professor d'investigació del CSIC Ad Honorem.
Altres
Durada: 60'
10.55
Documenta2
Inclou Secretos del museo: El Museu guarda rèpliques artístiques d'un art victorià perdut com el del buidatge en guix d'algunes de les escultures més importants d'Europa. Entre elles, la rèplica d'un relleu exterior de la catedral de Notre-Dame de París, que necessita una neteja en profunditat.
Documentals
Durada: 45'
11.40
Los jardines japoneses de Monty Don
Otoño
Monty Don torna al Japó durant l'ardent resplendor de la tardor. Comença com ho va fer a la primavera, en un dels tres grans jardins del país per aprendre com el protegeixen del pròxim hivern.
Documentals
Durada: 60'
12.40
Mañanas de cine: El hombre, el orgullo y la vengan
Després d'enamorar-se de la Carmen, el José, un oficial jove, es converteix primer en lladre i després en bandit.
Pel·lícules
Durada: 95'
14.15
Turismo rural en el mundo
Islas Canarias: El Hierro, La Gomera y La Palma
L'arxipèlag canari compta en les seves set illes amb un quaranta per cent d'espai protegit, tres reserves marines, quatre parcs nacionals i set reserves de la biosfera. En aquest viatge es visiten tres de les illes sorprenents. El Hierro, La Gomera i La Palma.
Documentals
Durada: 35'
14.50
Mercados, en el vientre de la ciudad
Lyon, la Croix-Rousse
La gastronomia és el senyal d'identitat de Lió i el mercat de la Croix-Rousse és el seu major aparador amb més de 100 llocs de productes locals i especialitats tradicionals. En aquest lliurament es visita un local l'especialitat del qual és el prestigiós pollastre a la Bresse i un altre molt popular per les ostres.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Italia salvaje. Los grandes depredadores: Los depredadores del río Tíber, La carrera de la vida: La gran carrera del desierto i La carrera de la vida: Herbívoros: Per als grans herbívors cada dia es planteja una nova batalla. Tots han de mantenir-se en moviment per seguir vius tant si és una baralla contra els depredadors, si es tracta de buscar aliment o si es tracta de sobreviure al dràstic clima. Utilitzen la seva grandària, intel·ligència i força per guanyar a la cursa de la vida.
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou La fuerza de la vida: Borneo: Borneo és un hivernacle evolutiu, juntament amb Sumatra. És la tercera illa més gran del món, i és un gresol evolutiu amb els arbres tropicals més grans del món i, per això, amb moltíssims animals planadors. Hi ha hagut milers d'anys de mutacions i evolucions.
Documentals
Durada: 50'
19.00
Mercados, en el vientre de la ciudad
Lisboa, Mercado da Ribeira
En ple cor de la ciutat, es troba el Mercat da Ribeira, el mercat més antic de la capital portuguesa. Allà es coneix la peixeira més famosa del mercat. A més, s'observa com es prepara el famós pastís de Belem, i es viatja a la zona de l'Alentejo per veure com es cria el porc negre.
Documentals
Durada: 55'
19.55
Atención obras
El cantant Marwán visita aquesta setmana el programa per presentar el seu cinquè disc: El viejo boxeador. El cantant xerra amb Cayetana Guillén Cuervo sobre els seus pròxims dos concerts a Madrid, en el marc del festival Inverfest al Teatre Circo Price. A més, l'espai d'aquesta setmana té de nou un lloc per al teatre amb Los asquerosos, l'obra que David Serrano ha portat al Teatre Espanyol de Madrid. És una adaptació de la novel·la de Santiago Lorenzo que parla de com trobar la felicitat encara que es porti una vida solitària i precària. Finalment, es fa lloc a l'art per repassar l'obra del pintor Piet Mondrian al Museu Reina Sofía de Madrid.
Altres
Durada: 30'
20.25
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
20.30
Red Natura 2000
La Red Natura 2000 porta 21 anys salvaguardant el medi natural d'Europa, i Espanya és el país que més territori aporta a la xarxa. A través de Mara Torres, col·laboradora altruista a Seo/BirdLife, i altres persones que viuen i treballen per a la xarxa, es coneix aquesta labor que permet conservar l'autèntica riquesa d'Espanya.
Documentals
Durada: 30'
21.00
Los jardines italianos de Monty Don
Veneto, Lucca y Los Lagos
El Monty conclou el seu recorregut pels jardins d'Itàlia al ric nord, on, al Veneto i Lucca, es van crear extravagants jardins de plaer per al coqueteig i la diversió. A més, es visiten hisendes avui dia convertides en palaus pairals i jardins fets laberints i s'acaba a Maggiore.
Documentals
Durada: 60'
22.00
El condensador de fluzo
Las principales conquistas
El programa reflexiona sobre les grans conquestes de la història i parla dels grans conqueridors, des d'Alejandro Magno als Estats Units. A continuació, l'espai viatja fins a l'any 1453 per assistir en primera fila a la conquesta de Constantinoble, i comprova la influència de la premsa a la Guerra de Cuba de 1898. Així mateix, es trasllada fins a un dels tres centres de seguiment espacial del planeta. A més, es parla de Venècia i Països Baixos i com els seus territoris van conquistar el mar.
Altres
Durada: 55'
22.55
Los pilares de la Tierra
Brujería
Emissió dels capítols Legado i Brujería.
Sèries
Durada: 105'
00.40
Postcards & Memories
La producció podria ser sobre la vida i l'obra de Josep Planas. I ho és, però també és un documental sobre la memòria, el turisme, la nostàlgia, la misèria i l'hedonisme, sobre l'oci i la diversió, l'amor i el paisatge.
Documentals
Durada: 55'
01.35
Conciertos de Radio 3
Wide Valley. Wide Valley, liderats per Juanjo González, ofereixen un emotiu viatge des de Dylan a Wilco. En les seves cançons demostren un gust exquisit per les capes denses de guitarres. En les seves lletres hi ha ressons de road trip i dolor sense resoldre.
Altres
Durada: 30'
02.05
Documenta2
Inclou La fuerza de la vida: La falla Albertina: A la vall del Rift, Àfrica, existeix una fractura terrestre, la falla Albertina, que va provocar la mutació i posterior evolució d'espècies animals i plantes que són difícils de trobar en altres parts del planeta.
Documentals
Durada: 55'
03.00
Los jardines italianos de Monty Don
El sur
Monty Don continua la seva gran gira pels jardins d'Itàlia a Nàpols per visitar alguns dels retirs més sublims i romàntics del sud d'Itàlia. El Monty busca hortes genuïnes en contrast amb el paisatge de la costa d'Amalfi, amb jardins informals i plens de flors.
Documentals
Durada: 55'
03.55
Mercados, en el vientre de la ciudad
Helsinki
En ple centre d'Hèlsinki es troba el mercat més antic del país, el Vanha Kauppahalli. Una vegada dins es poden trobar els millors productes de Lapònia, com la carn de ren, el peix de lota, un gelat amb sabor de pi i fins i tot es pot degustar un sopar nocturn.
Documentals
Durada: 55'
04.50
Italia salvaje. Los grandes depredadores
Dos águilas
L'àguila reial i l'àguila marcenca tenen dos estils de vida molt diferents al cor d'Itàlia. L'àguila reial viu durant tot l'any a les muntanyes, mentre que l'àguila marcenca torna a Itàlia a la primavera, als pujols baixos i càlids, on abunda la seva presa principal, la serp.
Documentals
Durada: 45'
05.35
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 25'