Programació La 2

Dijous, 22 agost de 2019
06.15
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
08.00
Yellowstone salvaje
La frontera helada
No hi ha cap lloc al món comparable a Yellowstone. Aquesta sèrie documental mostra la visió més realista de la natura en un dels parcs nacionals més importants del planeta.
Documentals
Durada: 50'
08.50
Pueblo de Dios
Marineros en tierra
Programa que dona a conèixer els camps en què l'Església està compromesa.
Altres
Durada: 30'
09.20
80 cm
Courel-Galicia
Juan José Ballesta fa un llarg viatge per la geografia i el paisatge espanyol, aprèn a reconèixer la natura, la vegetació i els animals, i porta a terme activitats relacionades amb la vida rural.
Documentals
Durada: 30'
09.50
Criaturas salvajes con Dominic Monaghan
El escarabajo titán
Una emocionant sèrie de viatges i aventures que segueix l'actor i entusiasta de la vida silvestre Dominic Monaghan mentre explora els racons remots del planeta a la recerca d'alguns dels animals més rudes del món.
Documentals
Durada: 50'
10.40
Ruta Vía de la Plata
La ribera y el océano
Sèrie documental de 14 episodis sobre aquesta important via de comunicació que s'utilitzava ja fa 3.000 anys, la Via de la Plata.
Documentals
Durada: 50'
11.30
Documenta2
Inclou La senda desde Jesucristo hasta Constantino: Los paganos y el culto a los mártires: A lo largo de dos siglos, el cristianismo creció a la sombra del imperio romano soportando persecuciones esporádicas desde el principio. Pero en el siglo III, Roma, temiendo la continua expansión de la nueva fe, puso todo su empeño en intentar frenarla.
Documentals
Durada: 55'
12.25
Mañanas de cine: El regreso de un héroe
El Django, un expistoler que ara s'ha convertit en un home pacífic, es veu obligat a fer sevir les armes novament a causa de la sinceritat d'una antiga amant, que abans de morir li confessa haver tingut una filla de tots dos.
Pel·lícules
Durada: 90'
13.55
Verano azul
El ídolo
Al poble arriba la televisió per rodar un musical amb un cantant de moda. La Beatriz i la Desi són fans apassionades de l'ídol, que irrita els nois. Confabulats, intenten boicotejar el rodatge.
Sèries
Durada: 55'
14.50
Huellas terrestres vistas desde el cielo
La marca de los megalitos
Les pedres monumentals existeixen en nombroses cultures de tot el món, però a la costa atlàntica francesa i al Regne Unit és on hi ha els conjunts més antics i espectaculars. Els megàlits dibuixen conjunts imponents de menhirs que susciten nombroses preguntes.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Costa Rica, el arca de la naturaleza i La gran sequía: La llegada de las lluvias: És novembre a la vall de Luangwa. La pluja es retarda. És l'època més cruel de l'any. Les cries que neixen enmig de la sequera s'arrisquen a morir de fam, els febles i els ferits són eliminats. Tots estan desesperats per la pluja. Quan per fi arriba, és un diluvi.
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou El color: el espectro de la ciencia: Más allá del arcoíris: Els colors que es poden veure són només una petita part del que hi ha allà fora. En aquest episodi Helen Czerski acosta l'espectador al món dels colors invisibles. Els ulls humans no poden veure'ls, però avui aquests colors ocults estan amplificant les fronteres de la ciència i de la medicina.
Documentals
Durada: 50'
19.00
Historia de la comida italiana
Lo que comían los romanos
A l'imperi romà, el moment de menjar era política i religió, negoci i entreteniment. El Dickie vol descobrir què menjava la gent corrent a Roma i en concret posa el focus en l'any 80 dC.
Documentals
Durada: 50'
19.50
El Chef del Mar
Camelle/Cedeira
Ángel León avui viatja fins a Camelle i Cedeira, a la Corunya, per recollir algues, les verdures del mar. Les algues tenen una gran varietat de mides i colors i són conegudes des de la prehistòria per les seves qualitats nutritives.
Documentals
Durada: 50'
20.40
80 cm
Doñana
Avui el programa viatja al Parc Nacional de Doñana.
Documentals
Durada: 30'
21.10
Grandes diseños
La Kathryn, dissenyadora d'interiors, construeix una casa ecològica d'inspiració escandinava al jardí del darrere de la casa de la seva mare, a Falmouth, ciutat de la costa de Cornualla, Anglaterra. Ella mateixa dirigeix les obres amb un pressupost de 330.000 euros en un temps estimat d'un any.
Documentals
Durada: 50'
22.00
Documaster
Inclou Manson. Los archivos perdidos i Manson. Los archivos perdidos: La segona part inclou entrevistes inèdites en què s'explica que la massacre comesa per la família no se sap si va ser per guerra racial, per venjança simbòlica o per supervivència. Les entrevistes a Nancy Pitmal, àlies Brenda, Catherine Share, àlies Gypsy, i fins i tot a Boby Beausoleil no ho deixen clar.
Documentals
Durada: 95'
23.35
Crónicas
Crónicas de rap
El programa s'acosta al festival de música Interrapción, que ha celebrat ja la seva desena edició. Aquesta trobada musical és la prova d'un treball fet realitat i que l'educació no formal, l'educació social, aconsegueix en ocasions el que els centres educatius no poden o no arriben a assolir, que és motivar i acostar-se als joves d'una altra manera.
Altres
Durada: 50'
00.25
Panoramas futuros con James Woods
Burlando al tiempo
En els últims 150 anys l'esperança de vida s'ha duplicat, gràcies als principis bàsics que s'han après sobre els gèrmens, i aviat es tornarà a duplicar aquesta esperança de vida quan els humans controlin el seu cos a nivell genètic i microscòpic gràcies a la nanotecnologia.
Documentals
Durada: 40'
01.05
Panoramas futuros con James Woods
Sustituir a Dios
L'evolució natural de les espècies ha guiat el planeta des del seu origen fins ara. Avui sorgeix la possibilitat d'imaginar un nou món en el qual es puguin crear formes de vida a partir de cèl·lules vives, despertar gens dorments, controlar l'evolució i idear una química inèdita de la vida.
Documentals
Durada: 45'
01.50
Festivales de verano
54º Heineken Jazzaldia: Houston Person Trio. Des del 54è Heineken Jazzaldia, actuació de Houston Person Trio.
Altres
Durada: 75'
03.05
Documenta2
Inclou El color: el espectro de la ciencia: Los colores de la vida: Comprendre els mecanismes ocults del color és descobrir els processos fonamentals que es desenvolupen en tot ésser viu. En aquest episodi Helen Czerski surt a la recerca dels colors que han ajudat a propagar la vida per tota la Terra i han donat color a aquest planeta.
Documentals
Durada: 50'
03.55
Grandes diseños
A Suffolk, comtat de l'est d'Anglaterra, la Lindsay i el Jonathan construeixen una casa mai vista, ecològica i de caràcter experimental, per a ells i les quatre filles preadolescents, que generi la seva pròpia energia a través de panells solars i fotovoltaics i una turbina eòlica, que els sortirà cara.
Documentals
Durada: 45'
04.40
El Chef del Mar
Sanlúcar/Dénia
El programa viatja a Salúcar de Barrameda, a Cadis, i a Dénia, a Alacant, per conèixer i reivindicar l'ús dels anomenats peixos de descart, aquells peixos que, pel seu escàs valor comercial, la seva talla o la seva estètica, són retornats al mar en el moment de la pesca.
Documentals
Durada: 50'
05.30
La ciudad de los pingüinos: Georgia del Sur
Fins a l'illa de Geòrgia del Sud, cim d'una serralada submarina que emergeix de l'oceà Antàrtic, arriben cada any milions de pingüins i de mamífers marins buscant a les seves colònies, repartides per la seva orografia diversa, el refugi i la seguretat per procrear i alimentar les seves cries.
Documentals
Durada: 50'